Varkensrib met Mosterd


Ingrediënten:
600 gram varkensribstuk zonder been - 80 gram boter - 1 teentje knoflook - 1 borrelglaasje Calvados - 2 uien - 1 takje dragon - 1,5 dl droge witte wijn - 1 dl slagroom - zout, peper - 1 flinke eetlepel mosterd

Bereiding:
Pers het teentje knoflook uit en wrijf er het vlees mee in. Bestrooi het met peper en zout. Roer 50 gram boter met een houten lepel totdat ze zacht is en meng er dan de helft van de mosterd door. Smeer hiermee het vlees in. Beboter een ovenvaste schaal met 10 gram boter en leg hier het vlees in. Schenk er 1/2 dl wijn bij en schuif de schaal in een oven van 190 graden C. Laat het vlees in 5 kwartier gaar en bruin worden. Schil de uien en hak ze zo fijn mogelijk. Was de dragon en hak hem fijn. Smelt de rest van de boter in een pannetje, glaceer hierin de uien, op zacht vuur, onder veel roeren. Als de uien gesmolten zijn en dreigen te gaan kleuren voegen we 1/2 dl wijn toe en de dragon, flink wat peper en zout en laten het 2 minuten koken. Meng de rest van de mosterd door de slagroom en werk dit mengsel door de uienpuree. Klop flink met de garde op hoog vuur, zodat de saus indikt. Wanneer het vlees klaar is halen we het uit de oven, flamberen het met de Calvados, snijden het in plakken en leggen deze op een voorverwarmde schaal. Schenk de rest van de wijn op hoog vuur in het braadvocht van het vlees, schraap alle aanbaksels van de bodem los en geef het vocht bij de mosterdsaus. Bedek er het vlees mee en serveer.