Varkensoesters Riche


Ingrediënten:
4 varkensoesters - zout, peper - 50 gram boter - bloem - 2 venkelknollen - 4 tomaten - 150 gram erwten - paprikapoeder - 100 gram gerookt borstspek - 1/2 citroen

Bereiding:
Was het groen van de venkel en hak het zeer fijn. Maak de venkelknollen schoon, schil ze en snij ze in stukken. Leg ze in een pan met ruim water en zout, geef er het sap van de halve citroen bij en breng het aan de kook. Kook ze in 20 minuten gaar. Giet ze af en laat ze uitlekken. Kook ook de erwtjes gaar. Maak de tomaten concassée.Bestrooi de oesters met zout, peper en paprikapoeder. Wentel ze door de bloem. Smelt de boter, en als ze heet is sauteer dan de oesters bruin aan alle kanten, zet het vuur laag en laat ze nog 15 minuten zachtjes sauteren. Haal ze uit de pan en houd ze warm. Leg de venkel in de braadboter en sauteer deze enkele minuten, tot ze kleur krijgen. Voeg dan tomaten en doperwtjes toe en laat deze even meesauteren. Leg de oesters op een verwarmde dienschaal en omring deze met het groentenmengsel. Strooi er wat gehakt venkelgroen over.