Ingrediënten:
4 varkensoesters – zout, peper – bloem – 4 tomaten – 1 ui – 80 gram boter – 1 dl droge witte wijn – peterselie – tomatenpuree – 1 aubergine – 1 teentje knoflook – gemalen foelie
Bereiding:
Schil het teentje knoflook. Schil de ui en hak ze fijn. Plicheer de tomaten, ontpit ze en snij ze in juliënne. Bestrooi de oesters met peper en zout. Haal ze door wat bloem. Smelt 40 gram boter in een pan en sauteer de oesters bruin, zet het vuur laag en laat ze verder gaar worden. Was de aubergine en snij ze in schijven van 1 cm dik, bestrooi deze met peper en zout. Haal ze door wat bloem. Smelt in een andere pan de rest van de boter, en sauteer de plakken op niet te hoog vuur gaar. Haal de oesters en de aubergine uit de pannen en houd ze warm. Sauteer nu in de braadboter de ui en pers er het teentje knoflook in uit. Doe er 20 gram bloem bij, laat nog even sauteren en voeg de wijn toe. Voeg ook wat tomatenpuree toe. Breng de saus op smaak met peper en zout. Passeer de saus door een zeef, leg er de sliertjes tomaat in en breng nog heel even aan de kook. Leg de oesters en de aubergine in een voorverwarmde dienschaal en schenk er de saus over.