Varkensoesters met Champignons


Ingrediënten:
4 dunne varkensoesters - 70 gram boter - 400 gram kleine champignons - 4 tomaten , peterselie - zout, peper

Bereiding:
Was de champignons en snij een stukje van de steeltjes. Was wat peterselie en hak deze fijn. Smelt 30 gram boter in een pan en sauteer hierin de champignons op hoog vuur bruin. Ze zijn goed wanneer het losgelaten vocht verdwenen is. Bestrooi ze met peterselie en houd ze warm. Bestrooi de oesters met peper en zout. Smelt de rest van de boter en als deze heet is, sauteer de oesters snel aan beide kanten bruin en laat ze nog tien minuten op zacht vuur verder sauteren. Doe de champignons in een voorverwarmde serveerschaal, leg de oesters erop en houd warm. Snij de steelkant van de tomaten in zodat het groene deel eruit gehaald wordt. Kruis de tomaten aan de ander kant in. Leg ze met de gekruiste kant in de braadboter en laat ze 7 minuten sauteren. Zet ze op de serveerschaal en serveer.