Varkenslever van de Zigeunerin


Ingrediënten:
500 gram varkenslever - 2 uien - 40 gram bloem - 70 gram boter - 1 teentje knoflook - 2 dl witte wijn - tomatenpuree - zout, peper - peterselie

Bereiding:
Was wat peterselie en hak deze fijn. Schil de uien, Snij ze in ringen en snij deze dan middendoor. Smelt 30 gram boter in een pan en sauteer hierin de uien mooi bruin. Haal er dan de uien uit en houd ze warm. Snij de lever in dunne plakken. Haal ze door de bloem. Bestrooi ze met peper en zout. Voeg de rest van de boter bij de pan en als deze heet is, sauteer dan de lever aan beide kanten bruin. Zet het vuur klein en laat de lever verder gaar worden. Pel de knoflook en hak deze fijn. Wanneer de lever 7 a 8 minuten heeft gebakken halen we ze eruit en houden ook deze warm. Voeg dan de knoflook bij de boter en laat even sauteren. Geef er dan de wijn bij en twee eetlepels tomatenpuree en meng het goed op groot vuur. Geef er zout en peper bij en laat het zachtjes 5 minuten koken. Leg de lever op een voorverwarmde schaal. Schenk er wat saus over en leg de uien er bovenop. Strooi er wat gehakte peterselie over en serveer meteen.