Varkenslever van de Burgervrouw


Ingrediënten:
600 gram varkenslever - 7,5 dl bouillon - 200 gram zilveruitjes - 80 gram boter - 100 gram champignons - 30 gram bloem - zout, peper - paprikapoeder - tomatenpuree - 30 gram suiker

Bereiding:
Schil de uitjes en laat ze heel. Doe 1/4 liter bouillon in een pan, voeg de uitjes toe en laat ze tien minuten zachtjes koken. Laat ze dan uitlekken in een zeef. Smelt 30 gram boter, voeg de suiker en twee eetlepels water toe en laat een caramel ontstaat, dus totdat de suiker begint te kleuren. Laat nu de uitjes voorzichtig caramelliseren, door regelmatig te schudden. Snij de lever in dunne plakken. Was de champignons en snij ze in vieren. Smelt de rest van de boter en sauteer de lever aan beide kanten bruin. Haal de lever weer uit de pan en geef er nu de champignons in. Sauteer deze op hoog vuur en als alle losgelaten vocht verdampt is, voeg dan de bloem toe en laat deze even garen. Deglaceer met bouillon, geef er een paar eetlepels tomatenpuree bij, schraap alles goed los van de bodem en roer zodat er een gladde saus ontstaat. Leg dan de lever terug in de saus en laat nog 5 minuten sudderen. Geef er wat paprikapoeder bij en controleer de smaak. Leg de plakken lever op een voorverwarmde schaal, schenk er wat saus over en leg de geglaceerde uitjes er omheen. Serveer meteen.