Varkenslever uit de Beaujolais


Ingrediënten:
600 gram varkenslever - 50 gram boter - 6 uien - 30 gram bloem - 2 dl beaujolais - mosterd - zout, peper - dragon

Bereiding:
Schil de uien en snij ze in ringen. Was de dragon, haal de blaadjes van de stelen en hak ze fijn. Snij de lever in dunne plakken en haal deze door de bloem. sauteer de ringen ui in de helft van de boter totdat ze bruin dreigen te worden. Doe dan het deksel op de pan en laat ze op klein vuur gaar sudderen zonder dat ze bruin worden. Wanneer ze gaar zijn, haal ze dan uit de pan, voeg de rest van de boter toe en sauteer de plakken lever zachtjes bruin. Zodra deze gebakken zijn leggen we ze in een voorverwarmde schaal en houden ze warm. Geef nu de beaujolais bij de braadboter, schraap alle aanbaksels los en geef er een eetlepel mosterd bij. Roer deze er goed door en controleer de smaak van de saus. Laat ze nog een minuutje koken, voeg er dan de uien bij, zout en peper en schenk deze saus over de plakken lever. Strooi er wat gehakte dragon over.