Varkenslever Mousseline


Ingrediënten:
250 gram varkenslever - 60 gram boter - 15 gram bloem - 1 dl melk - 1,2 dl slagroom - 1 ui - 100 gram champignons - 1 ei - 1/4 citroen - zout, peper - nootmuskaat

Bereiding:
Maak van 15 gram boter en 15 gram bloem een blanke roux en verdun deze met de koude melk, zodat er een dikke béchamelsaus ontstaat. Breng deze op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Laat ze afkoelen. Snij de lever in stukken. Schil de ui en snij deze ook in stukken. Draai lever en ui twee keer door de molen met de fijnste plaat. Het moet in elk geval een gladde puree worden. Werk de béchamel door deze puree evenals het ei en zout en peper. Klop 0,8 dl slagroom stijf en werk ook deze door de puree. Beboter 4 vormpjes. Vul deze, maar niet helemaal, met de mousse. Zet ze in een waterbad in een oven van 170 graden C. en laat ze in een half uur gaar worden. Was de champignons en snij ze in plakjes. Smelt 30 gram boter in een pannetje en laat hierin de champignons, met het deksel erop, op zacht vuur gaar worden in 4 minuten. Warm de rest van de slagroom wat op. Haal de vormpjes uit de oven, Stort ze op een voorverwarmde schaal, schenk er wat lauwwarme room over en decoreer ze met de champignons.