Varkenslever met Jeneverbessen


Ingrediënten:
500 gram varkenslever - 6 jeneverbessen - 4 plakken rauwe ham - 4 plakken bacon - 30 gram boter - zout, peper - 2 eetlepels witte wijn

Bereiding:
Zorg ervoor dat U grote dunne plakken lever heeft. De avond van te voren stampt U de jeneverbessen fijn. Hak ook de ham en de bacon fijn. Voeg hier de helft van het jeneverpoeder bij en wat zout en peper. Leg op elke plak lever een deel van dit mengsel. Rol de lever op en steek ze vast met enkele borrelprikkers. Bestrooi de buitenkant met de rest van het jeneverbessenpoeder. Neem een schaal die in de oven kan. Wrijf die ruim in met de boter. Leg er de rolletjes lever op en zet ze een nacht in de koelkast. Wanneer de maaltijd moet worden bereid, steken we de grill aan en als deze heet is schuiven de de schaal onder de grill. We laten deze daar 10 minuten of iets langer. Als de helft van de tijd verstreken is keren we de rolletjes lever om. Haal de lever eruit. Verwijder de stokjes en leg de lever op een voorverwarmde schaal. Geef twee eetlepels witte wijn in de pan, schraap alle aanbaksels goed los op hoog vuur, schenk de saus over de lever en serveer.