Ingrediënten:
2 varkenshaasjes – 1 liter bouillon – 1 dl pilsener bier – 15 gram suiker – 0,3 dl azijn – 1 wortel – 1 meiraapje – 1 prei – 1/2 selderijknol – zout, peper – 100 gram boter
Bereiding:
Reduceer de bouillon tot 2,5 dl. Maak de groenten schoon en snij ze in juliënne. Smelt 50 gram boter in een pan en voeg de groenten erbij. Doe de deksel op de pan en laat een kwartiertje zachtjes stoven. Als ze bijna gaar zijn houden we ze verder warm. Bestrooi ondertussen de varkenshaasjes met peper en zout. Smelt de rest van de boter in een andere pan en als ze heet is sauteer de varkenshaasjes snel bruin aan alle kanten, temper het vuur en laat ze 20 minuten zachtjes verder sauteren. Neem ze uit de pan. Voeg de suiker bij de braadboter, laat even caramelliseren en deglaceer dan met bier en azijn. Voeg de ingekookte bouillon ook bij de saus. Snij de varkenshaasjes in plakken, leg ze op een serveerschaal, omring ze met het groentenmengsel en schenk er wat saus over. Serveer meteen.