Varkenshaasje met Roomsaus


Ingrediënten:
2 varkenshaasjes - 1 ui - 100 gram champignons - 2 dl slagroom - 60 gram boter - zout, peper

Bereiding:
Maak de ui schoon en hak ze fijn. Smelt de boter in een pan en fruit de uitjes tot ze heel licht kleuren. Bestrooi ondertussen de varkenshaasjes met zout en peper. Haal de uitjes uit de boter, zet het vuur hoog en braad de haasjes snel bruin en laat ze op klein vuur zachtjes 20 minuten verder sauteren. Was ondertussen de champignons en ciseleer ze. Als de haasjes klaar zijn, neem ze dan uit de pan en houd ze even warm. Voeg de uien weer bij de boter en de champignons, laat nog even sauteren, totdat de champignons het vocht loslaten en voeg dan de slagroom toe. Laat de saus nog heel even koken, zodat ze wat indikt. Snij de varkenshaasjes in plakken, leg ze op een voorverwarmde schaal, schenk er de saus over en serveer.