Varkensfilet uit de Jura


Ingrediënten:
600 gram varkensfilet - 100 gram boter - 1/2 wortel - 1 teentje knoflook - zout - peper , mosterd - laurier - 1 dl slagroom - peterselie - tijm - 2 uien - 1 dl witte wijn uit Arbois

Bereiding:
Schil de ui en snij ze in ringen. Maak de wortel schoon en snij ze in schijfjes. Leg het vlees in een ovenvaste schaal. Omring het met ui, wortel, stukjes knoflook, een takje peterselie en tijm en een blaadje laurier. Snij 50 gram boter in stukjes en verdeel deze over de bovenkant van het vlees. Zorg voor een oven van 200 graden C. Bestrooi het vlees met zout en peper, schuif de schaal in de oven en laat ze daar ongeveer anderhalf uur. Schil ondertussen de tweede ui en hak deze fijn. Laat ze licht kleuren in de rest van de boter. Haal het vlees uit de oven, leg het op een voorverwarmde schaal. Deglaceer de braadpan met de wijn. Schraap de bodem goed, zodat alle aanbaksels los raken. Passeer nu de saus. Breng ze weer aan de kook en voeg nu de gehakte ui toe, met haar braadboter, een lepeltje mosterd en de slagroom. Klop goed met de garde terwijl de saus nog even inkookt. Proef de saus en breng ze eventueel op smaak met peper en zout. Schenk ze in een sauspan en serveer.