Varkensfilet op zijn Duits


Ingrediënten:
600 gram varkensfilet - 1 kg aardappels - 2 dl melk - 150 gram boter - 1,5 dl slagroom - 1 borrelglas cognac - 1 eetlepel kummel - komijnzaadjes - zout, peper - nootmuskaat

Bereiding:
Schil de aardappels, snij ze in vieren en zet ze met wat water en zout op het vuur. Breng ze aan de kook en kook ze in 20 minuten gaar. Snij ondertussen de varkensfilet in blokjes van 1 bij 1 bij 1 cm. Breng de melk aan de kook en houd ze warm. Als de aardappels gaar zijn, gieten we ze af en maken er puree van. Voeg hier 75 gram boter bij, wat nootmuskaat en peper. Roer de zaak goed door met de garde en voeg de melk toe. Klop goed zodat er een luchtige puree ontstaat. Houd deze warm in een bain marie. Smelt de rest van de boter en als ze heet is sauteer dan de blokjes varkensvlees snel aan alle kanten bruin, gedurende 5 minuten. Flambeer dan met de cognac en kummel, voeg er de room bij en een lepeltje kummelzaadjes en laat nog 5 minuten koken, zodat de room wat bindt. Doe de puree in een voorverwarmde schaal, laat in het midden een gat. Geef hierin de blokjes varkensvlees en serveer.