Varkensfilet met Kerrie


Ingrediënten:
600 gram varkensfilet - 70 gram boter - 1 ui - 1/4 liter bouillon - 20 gram bloem - 15 gram kerrie - 1 dl room - 4 schijven ananas - 1/2 citroen - 1/2 dl ananassap

Bereiding:
Maak van 20 gram boter en de bloem een beurre manié door ze goed door elkaar te kneden. Smelt de rest van de boter in een pan en als ze heet is, braad dan het vlees aan alle kanten bruin. Bestrooi het dan met peper en zout en wat kerriepoeder. Schil de ui en hak hem fijn. Voeg hem bij het vlees. Laat de ui even meesauteren en schenk dan 2 eetlepels water in de pan. Doe het deksel op de pan en laat het op klein vuur 75 minuten zachtjes sauteren. Haal het vlees dan uit de pan en houd het even warm. Deglaceer het braadvocht met de bouillon, schraap alle aanbaksels van de bodem, voeg de kerrie er bij, het ananassap en klop er bij stukjes de beurre manié door. Geef er ook wat citroensap bij. Voeg ten slotte de slagroom toe, laat nog even koken en proef de saus. Breng ze eventueel op smaak met peper en zout. Sauteer ondertussen in een andere pan de plakken ananas bruin. Snij het vlees in plakken, leg deze in een voorverwarmde serveerschaal, garneer met de plakken ananas en schenk er wat saus over. Serveer meteen.