Tournedos uit de Languedoc


Ingrediënten:
4 tournedos - 1,5 dl olijfolie - 3 tomaten - 2 aubergines - 50 gram bloem - 60 gram boter - 100 gram champignons - peterselie - 1 teentje knoflook - zout, peper

Bereiding:
Plicheer en ontpit de tomaten. Snij het vlees in vieren. Sauteer ze gedurende 4 minuten in wat hete olie. Schil de knoflook en pers die uit. Strooi de knoflook op de tomaten en laat nog 10 minuten zachtjes koken. Schil de aubergines en snij ze in 4 dikke plakken. Strooi er aan beide kanten bloem op. Verhit weer wat olie in een pan en sauteer hierin de aubergines gedurende 3 minuten aan elke kant. Geef 30 gram boter bij de tomaten en leg hier ook de aubergines bij. Schuif de schaal 10 minuten in een oven van 180 graden C. maar laat de deur open. Was wat peterselie en hak die fijn. Maak de champignons schoon en snij ze in vieren. Sauteer ze gedurende 5 minuten in wat boter. Zet de tournedos 4 minuten onder de hete grill. Leg ze op een voorverwarmde schaal, leg er wat champignons op, leg in het midden de tomaten en rondom de aubergines. Strooi er peterselie over.