Ingrediënten:
4 tournedos – 80 gram boter – 2 sjalotjes – 2 sinaasappels – 1 blikje groene pepers – 2 dl slagroom – 0,6 dl rum – zout, peper
Bereiding:
Giet de pepers af en spoel ze af. Strooi ze over de tournedos, duw ze wat aan. Schil en hak de sjalotjes fijn. Was de sinaasappels. Haal van een ervan de schil af met behulp van een sambaltrekker. Hak de schil fijn. Pers de sinaasappel uit. Snij de andere sinaasappel in vier mooie schijven. Blancheer de sinaasappelschil 5 minuten in kokend water. Giet ze af. Smelt de boter in een pan en als ze heet is, doe er de tournedos bij en de sjalot. sauteer de tournedos in 3 minuten aan elke kant bruin. Flambeer ze met de rum. Houd ze warm op een voorverwarmde dienschaal. Verwarm de schijven sinaasappel even in de pan en leg ze dan op de tournedos. Blus de braadboter af met het sinaasappelsap, voeg de sinaasappelschil erbij en de room, laat nog even koken en breng de saus op smaak met peper en zout. Schenk de saus over de tournedos en serveer.