Tournedos Cordon Rouge


Ingrediënten:
4 tournedos - olie- 2 rode paprika's - 4 sneden brood - 0,5 dl cognac - 1 dl port - 4 dunne plakken ham - zout, peper

Bereiding:
Snij uit de sneden brood 4 rondjes waarop de tournedos passen en maak er croutons van en houd ze warm. Snij de tournedos open en werk er wat ganzelever in. Draai een plakje ham om de tournedos. Bind er een touwtje om. Maak de paprika's schoon en snij ze juliënne. Smelt 50 gram boter in een pan en sauteer hierin op zacht vuur de paprika gedurende 10 minuten. Smelt de rest van de boter in een andere pan en sauteer hierin op hoog vuur de tournedos aan bijde zijden gedurende 3 minuten. Haal er de touwtjes af en leg ze op de broodcroûtons op een voorverwarmde schaal. Houd ze warm. Deglaceer het braadvocht met de cognac en de port en laat even koken. Leg de paprika op de tournedos, schenk er de saus over en serveer.