Tortilla (Spaanse aardappelomelet)


Ingrediënten:
250 gr. kleine aardappels - 1/4 dl. slaolie - 5 eieren - 4 lepels
melk of water - 2 gr zout, peper (knoflook) 20 gr. boter of margarine -
fijn gesneden peterselie.

Bereiding:
De aardappelen bakken (normaal gebruik je rauwe gebakken aardapppelen
[maar dat duurt ca 15 minuten]dus voor snelle mensen op voorhand gekookt
maar nog zeer stevig laten) Van de eieren, de melk,het zout en de peper
een omeletmengsel maken. De pan (desgewenst met knoflook insmeren), de
boter heet laten worden. Zodra 3/4 van het omeletmengsel in de pan is gegoten,
de gebakken aardappelen en de peterselie over de pan verdelen en met de
rest van het eimengsel overgieten. Als de onderkant bruin is, de omelet
met behulp van een deksel keren en nog even doorwarmen. Denk er aan de
omelet NIET dubbelslaan.

Tortilla
Met de aardappelen 50 gr kleingesneden katespek
en 2 (in ringen) gesneden uien meebakken en voor het toevoegen aan het
eimengsel nog 5 min. smoren met 2 lepels gare doperwtjes en 2 lepels sherry.