Tomaten kaasfondue

fondueIngrediënten:
1 zeer fijn gesneden ui
30 gr boter
6 ontvelde en in blokjes gesneden tomaten
1 geperst teentje knoflook
1 theelepel tijm
2 dl droge witte wijn
400 gr grof geraspte belegen kaas
2 eetlepels fijngesneden verse basilicum
zout, peper

Bereiding:
Bak de ui 5 minuten zachtjes in de boter.
Voeg de tomaatstukjes, de knoflook en de tijm toe en laat alles op zacht vuur ± 10 minuten sudderen.
Roer de witte wijn erdoor en laat die goed warm worden.
Roer er daarna in gedeelten de kaas door en laat die smelten.
Roer er voor het serveren de basilicum door en breng op smaak met zout en peper.
Lekker om mee te dippen: stokbrood of ciabatta, olijven, kleine even gekookte champignons, kerstomaatjes, broccoliroosjes (even gekookt), gekookte krieltjes.