Toemis bontjie

(3-4 personen)

750 gr sperziboontjes
250 gr doorregen varkenslapjes
11/2 eetlepel olie
2 uien
2 teentjes knoflook
1 madame Jeanettepeper
1 theelepel suiker
4 eetlepels ketjap manis
1 bouillonblokje
1 kleine theelepel kentjur
zout
Was de sperzieboontjes en maak ze schoon.
Snijd het vlees in stukjes en bak die in de olie.
Bak, als het vlees licht begint te bruinen, de gesnipperde ui, knoflook en peper mee.
Voeg, als de uitjes goed doorbakken zijn, de suiker, de ketjap, het bouillonblokje, de bonen en de ketjur toe.
Stoof de boontjes gaar, proef ze en voeg zo nodig zout toe.
Serveer er witte rijst bij.

desgewenst kunt u de peper door zwarte peper vervangen. Door de peper heel te laten, kunt u de scherpe pepersmaak echter aanzienlijk verminderen.