Tivallballetjes met Bruine Bonen

Ingrediënten:
3 eetlepels Faja Lobi Snesie Foroe (roerbakmix)
3 theelepels Exotimex Knoflook
1 Madam Jeanette peper
360 gram bruine bonen (uit pot)
2 theelepels tomatenpuree
2 kopjes water
2 takken selderij
1/2 rode paprika
1/2 ui
1/2 tomaat
10 eetlepels olie
zout
200 gram tivallballetjes

Bereiding:
Olie verhitten, ui, peper en knoflook hierin fruiten; Tivallballetjes (eventueel door het midden snijden) enkele minuten meebakken. Bruine bonen, Snesie Foroe (roerbakmix) en tomatenpuree toevoegen en omscheppen, vervolgens selderij, paprika en tomaat erbij doen en enkele minuten bakken; tenslotte het water toevoegen en omscheppen. Het geheel 10 minuten zachtjes laten sudderen; zout naar smaak toevoegen.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Rijst, Kouseband, Zuurgoed, Gebakken Banaan.
Variatietip: Gebruik, tahoe of sojabrokjes als variatie op de tivallballetjes.

INFORMATIE:Vegetarische gerechten zijn vooral populair onder de Hindoestanen, met hun wortels in India; de Hindoestaanse keuken heeft de Surinaamse keuken dan ook verrijkt met een groot aantal vegetarische gerechten.