Ingrediënten:
1,5 dl witte wijn – 1,5 dl azijn – 10 peperkorrels – 6 eidooiers – 5 dl olie – zout, peper – cayennepeper – 4 sjalotjes -1 blaadje laurier – 1 blikje tomatenpuree

Bereiding:
Maak de sjalotjes schoon en hak ze fijn. Kneus de peperkorrels. Voeg sjalot, peper en laurierblad samen met wijn en azijn in een pannetje en reduceer het tot 1/3 deel. Passeer het vocht door een doek. Pers hierbij goed. Voeg twee eetlepels tomatenpuree bij het gezeefde vocht en 6 eidooiers. Klop het goed dooreen met de garde. Voeg dan langzaam onder voortdurend kloppen, zoals bij een mayonaise, de olie toe. Controleer de saus op smaak en voeg wat cayennepeper toe. De saus moet lauwwarm zijn. Serveer ze zowel bij gegrilld vlees als bij gegrillde vis.