Thaise rundvleescurry

(2 personen)

2 biefstukken
100 gr sperziebonen
zout
1 kleine rode paprika
3 bosuitjes
1 limoen
3 eetlepels olie
1/2-1 eetlepel Thaise rode currypasta (pot, Thai Kitchen)
2 dl kokosmelk
2 eetlepels Thaise vissaus
aluminiumfolie

Snijd de biefstuk dwars op de draad in plakjes en laat die in ± 10 minuten op kamertemperatuur komen.
Maak de sperziebonen schoon, halveer ze en kook ze in een pan met ruim kokend water en zout in ± 5 minuten beetgaar.
Spoel ze in een zeef af en laat ze uitlekken/
Maak de paprika schoon, snijd hem in brede repen en halveer die.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze schuin in stukken van 3 cm.
Boen de limoen schoon, rasp de schil eraf en pers de limoen uit.
Verhit de wok tot gloeiend heet en laat de olie over de panbodem uitvloeien.
Bak de plakjes biefstuk al omscheppend op hoog vuur in ± 2 minuten rondom bruin, schep ze op een warm bord en houd ze onder aluminiumfolie warm.
Schep de paprika, de bosuitjes en de sperziebonen door het bakvet, voeg naar smaak currypasta toe en roerbak het geheel op hoog vuur nog ± 3 minuten.
Meng de limoenrasp en het sap, de kokosmelk, de vissaus en de biefstuk door de groenten en laat het gerecht op matig vuur nog ± 3 minuten sudderen.
Serveer met pandanrijst.