Surinaamse komkommer op azijn

Ingrediënten:
1 komkommer, 200 ml water, 200 ml azijn, 6 eetlepels suiker, snufje zout, 2 madam jeanette peper, 4 pigment ballen, 4 kruidnagels

Bereiding:
Was de komkommer en verwijder de schil dun. Laat steeds een streepje schil in het midden zitten zodat er een mooi patroon ontstaat. Snij de komkommer dan in vieren zodat je een beetje van de zaad lijsten eruit kan halen. Vervolgens snij je de komkommer schuin af in plakjes. Was de peper en snij deze open zodat je de zaadjes kan verwijderen. Neem een schone pot of grote kom en meng daar het azijn en water in. Los de suiker en het snufje zout hierin op. Proef daarna even of je het niet te zoet/zuur vindt. Iedereen heeft een ander merk azijn dus het kan wat verschillen. Is het te zuur dan doe je er een beetje water bij. Is het te zoet dan beetje meer azijn.

Neem een ruime fles(weckfles) of een ruime tupperware die goed afgesloten kan worden. Giet de helft van de azijn mengsel erin. Dan voeg je de komkommer erbij tezamen met de peper, pigmentballen en kruidnagels. Roer even goed om en giet de rest van het azijnmengels erbij zodat de komkommers goed ondergedompeld zijn. Laat het minimaal 1 dag staan zodat het goed is ingetrokken.