Stofoe kau metie op z'n creools

(Gestoofde runderlappen)

stofoe-kau-metieIngrediënten:
500 gr runderlappen
zout, zwarte peper, nootmuskaat
125 gr boter
1 ui
1 teentje knoflook
1 tomaat
1 laurierblaadje
1 verse peper of madame jeanette
1 bouillonblokje

Bereiding:
Smeer de runderlappen in met een mengsel van zout, zwarte peper en nootmuskaat.
Schroei de lappen aan beide kanten dicht in de boter.
Snipper de ui en de knoflook en fruit ze mee tot de uitjes iets doorbakken zijn.
Snijd daarna de tomaat klein en bak die ook mee, samen met het laurierblad en de verse peper.
Voeg 3 dl water en het bouillonblokje toe, temper de warmtebron en laat het vlees zachtjes stoven tot het gaar is.
Voeg, als het vocht is ingekookt voordat het vlees gaar is, nog een kleine 2 dl water toe.