Spruitjes met uitjes en kaas

(2 personen)

400 gr kleine schoongemaakte spruitjes
zout, peper, nootmuskaat
2 grote uien
2 eetlepels olie
1 teentje knoflook
75 gr belegen Goudse kaas

Pel en snipper de uien.
Snijd de knoflook fijn.
Rasp de kaas grof.
Kook de spruitjes ± 8 minuten in ruim water met wat zout en laat ze in een vergiet goed uitlekken.
Verhit de olie in een wok of koekenpan met een hoge rand en fruit de uien hierin tot ze beginnen te kleuren.
Schep de knoflook erdoor, voeg na 1 minuut de spruitjes toe en laat die, onder voortdurend omscheppen, 2 minuten bakken.
Strooi er tijdens het bakken wat peper en nootmuskaat over.
Doe daarna alles over in een met olie ingesmeerde ovenschaal.
Strooi de kaas er gelijkmatig over, zet de schaal onder de voorverwarmde grill en laat de kaas smelten.
Serveer direct.