Ingrediënten:
1 kilo haricots verts – 12 kleine uitjes – 60 gram boter – 1 eetlepel poedersuiker – peterselie – kervel – zout, peper – 12 kleine nieuwe worteltjes – 150 gram gerookt borstspek – 4 eetlepels slagroom

Bereiding:
Maak de haricots verts schoon en was ze. Haal de uiteinden er vanaf en snij ze in even lange stukken. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de haricots verts 12 à 15 minuten. Snij het borstspek in juliënne en sauteer het wat uit in 40 gram boter. Als ze mooi van kleur zijn haal ze er dan uit en bewaar de boter. Schil de wortels, snij ze in juliënne. Schil de uitjes en sauteer ze samen met de worteltjes in de boter van het spek. Strooi er de suiker over, geef er een kopje warm water bij en laat koken totdat het water geheel is verdampt. Laat het caramelliseren en roer hier de uitjes en worteltjes goed door. Giet de bonen af. Doe ze in een pan, samen met de wortels en uien, de rest van de boter en de slagroom en geef er het spek bij. Voeg eventueel zout en peper toe en laat 3 minuten koken op hoog vuur. Was en hak de peterselie en kervel fijn. Geef de haricots verts in een voorverwarmde serveerschaal, strooi er peterselie en kervel over en serveer.