Spaghetti met mosselen


Ingrediënten:
400 gr spaghetti - 1/2 kg gepelde tomaten -1 eetlepel tomatenpuree - 200 gr gekookte mosselen - (olijf)olie -
1 eetlepel suiker - zout, peper - water - 10 gr fijngehakte peterselie - 1 teentje knoflook.

Bereiding:
Bak de fijn gehakte ui in olie en boter glazig, voeg
hier de tomaten en de tomatenpuree aan toe en 5 min.
laten koken. Doe de suiker erbij en nog eens 10
min. koken tot het water verdampt is en wrijf de saus door een zeef. Bak het hele knofookteentje
in olie en neem hem eruit doe de mosselen en peterselie in de olie en voeg
de eerder gemaakte tomatensaus toe. laat dit nog 5 min. koken en afkruiden
met peper en zout. Vermeng de helft met de al dente gekookte
spaghetti en seveer de rest van de saus apart.