Spaghetti met artisjokken


Ingrediënten:
400 gr spaghetti - 2 jonge artisjokken -1 ei - 1/2 ui - 50 gr parmezaanse kaas - zout - peper - (olijf)olie - 1 citroen - boter - tijm - oregano - paprikapoeder - water - bouillonblokje.

Bereiding:
Maak de artisjokken klaar door de bovenste bladeren en het
steeltje te verwijderen, en snij ze in zeer dunne schijfjes. Bewaar deze
in water met citroensap. Laat de kleingesneden ui in olie en boter bruin
worden, doe de artisjokkenschijfjes erbij. Als ook de artisjokken bruinen,
water toevoegen en op hoog vuur (zodat het water verdampt) gaar laten worden.
In een kom de eieren kloppen, de helft van de parmezaanse kaas en zout,
peper en kruiden naar smaak toevoegen. Kook de spaghetti al
dente in water met bouillonblokje, uit laten lekken en het eimengsel
onder goed roeren toevoegen. Voeg de gare artisjokken en ui toe en meng
dit dooreen. Dien het geheel op met op het laatste gedeelte parmezaanse
kaas.