Spaghetti alla marinara


Ingrediënten:
400 gr spaghetti - 400 gr zeevruchten - 200 gr tomaten - 1/2 theelepel ansjovispuree - 4 dl bechamelsaus - 1/2 ui knoflookteentje - 1 takje basilicum - 1/2 dl (olijf)olie - zout - peper - peterselie - laurier - 1/2 rode peper - boter

Bereiding:
Bak de fijn gesneden ui en fijn gestampte knoflook in olie glazig,
doe hierbij de ansjovispuree. Geheel goed doorroeren en de zeevruchten zonder
schelp, de klein gesneden tomaat, peper, zout en laurier toevoegen. Kook
alles in. doe dan de peterselie en basilicum erbij. Zeef dit alles en doe
de bechamelsaus erbij. Meng de boter, de saus en de al
dente gekookte spaghetti en gratineer het nog 5 à 10 in een
hete oven. Indien geen er ansjovispuree voorhanden is kan men ook een klein blikje tonijn, zalm of markeel in olie nemen. Neem in dit geval deze olie om ui en knoflook te bakken.