Spaanse roerbaksoep

1 teentje knoflook
3 eetlepels olijfolie
l ui
3 gele paprika's
2 pruimtomaten
2 plakken stokbrood
8 dl kippenbouillon
1 blik maïs (200 gr)
150 gr chorizo (aan één stuk)
5 takjes peterselie
30 gr manchego kaas (aan één stuk)

Pel de knoflook en pers hem boven 2 eetlepels olijfolie uit.
Pel de ui en snipper hem fijn.
Was de paprika's en halveer ze.
Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken.
Was de tomaten en snijd ze in vieren.
Verhit de knoflookolie in een wok, bak de plakken stokbrood in ± 3 minuten aan beide kanten krokant en haal het brood uit de pan.
Verhit de rest van de olijfolie in een soeppan.
Voeg de ui, de paprika en de tomaat toe en roerbak ± 5 minuten.
Pureer de groenten, voeg de bouillon aan de groenten toe, breng de soep aan de kook en laat de soep op matig vuur ± 15 minuten koken.
Laat de maïs uitlekken.
Snijd de chorizo in blokjes.
Was de peterselie en hak hem grof.
Roer de maïs, de chorizo en de peterselie door de soep.
Rasp de kaas en verdeel hem over het stokbrood.
Verdeel de soep over 4 kommen en leg het stokbrood in de soep.