500 gr ongekookte mosselen
zout, peper
± 2 1/2 eetlepel gezeefde bloem
1 theelepel milde paprikapoeder
40 gr boter
2 eetlepels zonnebloemolie
2 gesnipperde uien
2 ragfijn gehakte teentjes knoflook
1 1/2 eetlepel fijngehakte bladselderij
3 eetlepels niet te fijn gehakte bladpeterselie
2 limoenen of kleine citroenen
Spoel de mosselen onder koud stromend water, laat ze goed uitlekken en maak ze met keukenpapier goed droog.
Doe de bloem, het paprikapoeder, zout en peper in een plastic zak en schud alles goed tot een mengsel. Doe er dan de mosselen bij en schud tot alle mosselen van een mooi laagje bloem zijn voorzien.
Verhit de boter en de olie in een wok en wacht tot het schuim van de boter is weggetrokken.
Doe een deel van de mosselen in de wok en strooi er wat van de uien bij.
Laat dit, onder regelmatig omscheppen, 4 minuten bakken tot de schelpen open zijn.
Voeg de laatste minuut nog wat knoflook en selderij toe.
Laat de gebakken mosselen op een zeef even uitlekken en strooi er peterselie over.
Schik de limoen- of citroenpartjes erbij.
Geef er stokbrood, besmeerd met gezouten boter, of knapperige frieten en een gemengde salade bij.