Spaanse Lamsbout


Ingrediënten:
600 gram gebraden lamsbout - 3 uien - 500 gram sperciebonen - olie - 2 groene paprika's , 400 gram rijpe tomaten - 1 takje tijm - 1 kruidnagel - 1 laurierblad - 2 teentjes knoflook - 500 gram gedroogde witte bonen - 1,5 dl bouillon
- zout, peper

Bereiding:
Laat de avond van te voren de witte bonen wellen in koud water. Giet de bonen de volgende dag af. Spoel ze af en doe ze daarna in een pan. Bedek ze met water en geef er de tijm en laurier bij. Schil een teentje knoflook en een ui en voeg dit bij de bonen nadat U een kruidnagel in de ui heeft gestoken. Kook de bonen zachtjes gedurende 2,5 uur. Voeg halverwege de kooktijd zout en peper toe. Maak ondertussen de sperciebonen schoon en snij ze in stukken van 3 cm lengte. Was ze en giet ze af. Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook hierin de sperciebonen 25 minuten. Maak de tomaten concassée. Was de paprika's, halveer ze, haal er de pitjes uit en snij ze in juliënne Schil de andere ui en hak die fijn. Pers de overgebleven knoflook uit. Verhit wat olie in een pan en laat hierin de uien kleur krijgen. Voeg er dan de paprika bij en de knoflook en laat het nog 10 minuten sauteren. Voeg dan de tomaten toe en de bouillon en laat het zachtjes 20 minuten koken. Snij dan de lamsbout in dunne plakken. Leg deze in de saus en laat ze zachtje warmen zonder dat ze gaan koken. Giet de witte bonen en de sperciebonen af. Leg de witte bonen midden op een schaal, omring ze met sperciebonen, leg de schijven lamsvlees op de groenten, geef er de saus over en serveer.