Ingrediënten:
5 eetlepels Faja Lobi Bami (roerbakmix)
1/2 Madam Jeanette peper
2 theelepels Exotimex Knoflook
10 eetlepels olie
zout
1 stengel prei
klontje boter
handjevol taugé
1 stuk wortel (winter-)
250 gram kipfilet
1/2 ui
500 gram Chinese eiermie
Bereiding:
Olie verhitten, ui, knoflook en peper lichtbruin fruiten; kip (in blokjes gesneden) hieraan toevoegen en gaar bakken. Vervolgens Bami (roerbakmix), prei, wortel, boter toevoegen en enkele minuten roerbakken. Chinese eiermie volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden en vervolgens hieraan to0evoegen; het geheel, onder voortdurend omscheppen, 10 minuten op laag vuur opbakken; de laatste minuut taugé toevoegen. Zout naar smaak toevoegen.
Serveertip: Serveren met o.a. Faja Lobi Pinda-Saté saus.
Variatietip: Serveer eens met Drumsticks Paramaribo, Kippenbouten, Losie Foroe.
INFORMATIE: Snesie Mie wordt bereid met Chinese eiermie; aangezien in deze mie extra eieren worden verwerkt, heeft deze mie een vollere smaak en een aantrekkelijke gele kleur, die goed combineert met de kleurrijke Surinaamse keuken; niet voor niets behoort de eiermie tot de meest gebruikte pasta in de Surinaamse keuken. Bereid met de juiste Surinaamse ingrediënten, verkrijgt men een echte Surinaams pastagerecht.