Sint Jacobsschelpen uit Bercy


Ingrediënten:
8 Sint Jacobsschelpen - 2 dl witte wijn- 1 dl visfumet - 1/2 dl champignonnat - 5 sjalotjes - 1 eetlepel gehakte peterselie - zout, peper - peterseliestelen - 2 dl slagroom - 125 gram boter - 4 fleurons

Bereiding:
Doe in een pannetje de witte wijn, visfumet, champignonnat, zeer fijngehakte sjalotjes en de peterseliestelen en kook het tot de helft in. Voeg 50 gram boter toe, zout en peper en als de boter gesmolten is de schelpdieren. Laat de schelpdieren twee minuten pocheren en voeg dan de room toe. Laat nog twee minuten pocheren. Neem de schelpdieren uit het vocht en houd ze warm. Zeef de saus en laat ze nog 3 minuten inkoken. Zet dan het vuur klein en klop er met de garde de rest van de boter door. Breng de saus op smaak met peper en zout. Warm de schelpdieren, zonder het koraal nog even in de saus. Serveer ze in de saus op schelpen. Bestrooi ze met wat peterselie en garneer met de koraal en de fleurons.retour:Warme voorgerechten