Sint Jacobsschelpen op zijn Amerikaans


Ingrediënten:
8 Sint Jacobsschelpen - 1 sjalot - 1 ui - 1 wortel - 1 bouquet garni - 50 gram boter - 1 dl room - 1 dl witte wijn - cognac - kervel - dragon - 4 tomaten - cayennepeper - zout -peper

Bereiding:
Maak van de tomaat concassée. Was de kervel en de dragon, bij gebrek aan dragon kan men peterselie nemen, en hak ze fijn. Maak de overige groenten schoon en snij ze in kleine brunoise. Smelt de boter, sauteer hierin heel even de schelpdieren aan, flambeer ze met de cognac en haal ze er weer uit. Doe er dan de groenten in en laat even stoven. Voeg witte wijn toe, het bouquet garni, peper zout en cayennepeper en laat weer 8 minuten stoven. Haal dan het deksel van de pan en laat de zaak inkoken. Leg er de laatste minuten de schelpdieren weer in, haal ze er weer uit en houd ze even warm. Voeg nu de room bij de saus en verwarm nog even. Passeer de saus door een zeef, voeg kervel en dragon toe en schenk ze over de schelpdieren. Serveer direct.