Sint Jacobsschelpen met Venkel


Ingrediënten:
8 Sint Jacobsschelpen - bladerdeeg - 1/2 venkelknol - peper, zout - 4 eetlepels geconcentreerde visbouillon

Bereiding:
Maak visbouillon en laat deze inkoken tot er nog 4 eetlepels vocht over zijn. Maak de bladerdeeg. Maak de coquilles schoon. Maak de venkelknol schoon en snijd hem in slierten van 1/2 cm breed en 5 cm lang. Leg de schelpdieren in hun schelp, leg er enkele venkelslierten overheen en geef er een eetlepel visbouillon over. Zout licht en ga er met de pepermolen over. Rol het bladerdeeg dun uit en maak er plakjes van die zo groot zijn dat ze drie cm over de rand van de schelpen uitsteken. Dek de schelpen af met bladerdeeg en plak het deeg aan de onderkant van de schelpen vast met wat water. Zet de schelpen 20 minuten in een oven van 220 graden C., tot het bladerdeeg gaar is. Dien de schelpen direct uit de oven op.