Sint Jacobsschelpen in Deeg

 
Ingrediënten:
8 Sint Jacobsschelpen - 1 truffel - 100 gram boter - 220 gram bloem - 1 eetlepel olie - 2 eidooiers - 4 dl visfumet - zout, peper

Bereiding:
Doe 185 gram bloem in een kom en voeg 65 gram in stukjes gesneden boter toe.
Maak het met de uiteinden van de vingers fijn. Maak een trechter in het midden van de bloem, leg hierin een eidooier, wat zout en de eetlepel olie. Voeg 3 tot 5 cl water toe. Meng het deeg snel, totdat het samenhangend is, maak er een bal van en bewaar deze totdat hij gebruikt moet worden in de koelkast. Snij het vlees van de schelpdieren in blokjes.

Smelt 35 gram boter in een pan, voeg 35 gram bloem toe en maak een blanke roux.
Voeg 3,5 dl visfumet toe en maak een gladde saus. Laat deze 15 minuten sudderen.
Breng ze op smaak met peper en zout en voeg de klein gesneden truffel toe, de schelpdieren en het koraal. Breng aan de kook en laat nog 5 minuten sudderen. Rol nu het deeg uit op een plank tot een dikte van 4 mm. Snij uit het deeg 4 schijven, die 2 à 3 cm groter zijn dan de schelpen waarin we het gerecht serveren. Schenk in de schelpen het mengsel van schelpdieren en truffel, leg er een plak deeg over en sla het uitstekende deel van het deeg over de rand om en bevestig het stevig aan de onderrand, zodat de schelpen hermetisch gesloten zijn. Klop de tweede eidooier met wat water los en bestrijk de oppervlakte van het deeg hiermee. Vergeet niet de randen. Zet de schelpen 20 minuten in een oven van 200 graden C. en serveer ze.