Singapore noedels met pikante saus

250 gr mie
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels plantaardige olie
1/2 bos lente-ui in ringetjes
2 uitgeperste tenen knoflook
400 gr varkenshaas in reepjes
zout

Voor de saus:
6 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels (of naar smaak) chilisaus
11/2 dl heet water

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet ze goed af, doe ze in een kom, besprenkel ze met sesamolie en schep ze goed om.
Doe voor de saus de ketchup in een kom, voeg de chilisaus en het water toe en meng alles goed.
Houd de saus apart.
Verhit de wok, voeg de olie toe en laat die op middelhoge vuur heet worden.
Voeg de lente-ui en de knoflook toe en roerbak 1-2 minuten, of tot ze zacht beginnen te worden; laat ze niet te bruin worden.
Voeg de reepjes vlees toe, zet het vuur hoog en roerbak 3-4 minuten of tot ze aan alle kanten bruin zijn.
Voeg de saus toe en meng die goed met het vlees.
Voeg de mie toe en schep alles om tot de mie gloeiendheet is geworden. Proef en voeg zo nodig meer chilisaus en zout toe.
Dien het gerecht direct op.