Siciliaanse Cocktail van Kip


Ingrediënten:
250 gram gekookte kipfilet - 2 sinaasappels - 1/2
dl mayonaise - 1 stengel bleekselderij - 30 gram venkelknol - 0,3 dl olijfolie - 4 mooie blaadjes sla - 1 citroen - 50 gram groene olijven - 50 gram zwarte olijven

Bereiding:
Snij het kipvlees in dunne schijven. Doe de olijfolie in een kom, hak de selderij en de venkel fijn. Voeg ze bij de olie. Geef er zout en peper bij en het sap van de citroen. Meng het goed en voeg het kipvlees toe. Halveer de olijven en voeg ook deze toe. Meng weer goed en laat het een half uurtje staan. Roer er dan voorzichtig de mayonaise door. Schil de sinaasappels, haal de partjes uit hun schilletjes met een scherp mes. Leg een blaadje sla in een coupe, schenk er het kipmengsel bij en garneer de coupe met enkele middendoor gesneden sinaasappelpartjes. Zet in de koelkast tot vlak voor het serveren.