Ingrediënten:
12 scampi – 75 gram boter- 25 gram bloem – 4 sjalotjes – 2 sinaasappels – 2 dl slagroom – 1 borrelglas oranjelikeur – paprikapoeder – peper – zout – cayennepeper

Bereiding:
Was de scampi en haal er de darm uit. Bestrooi ze met peper en zout. Hak de sjalotjes fijn. Was een sinaasappel en haal er de helft van de schil zo dun af dat er geen wit aan zit. Hak ook dit zeer fijn. Breng in een pannetje wat water aan de kook en blancheer er de sinaasappelschil 5 minuten in. Laat ze uitlekken, spoel af onder koud water. Pers het sap uit de sinaasappel. Snij uit het midden van de andere sinaasappel 4 schijven van 1/2 cm dik. Snij deze doormidden en bewaar ze. Smelt 50 gram boter in een pan en fruit hierin de sjalotjes, voeg dan de scampi erbij en zet het vuur wat hoger. Bak ze totdat het vlees is opgestijfd en de scampi rood worden. Voeg er dan het sinaasappelsap bij en de oranjelikeur. Kruid met zout, peper, paprika en wat cayennepeper en laat 5 minuten zachtjes koken. Ondertussen kneden we de overige 25 gram boter met de bloem zodat we een beurre manié krijgen. Haal de scampi uit de saus en leg ze op een voorverwarmde schotel. Houd deze warm. Leg de schijven sinaasappel even in de saus om ze te verwarmen en leg ze daarna rond de scampi. Werk nu de beurre manié met beetjes door de saus onder voortdurend kloppen met de garde. Proef de saus en breng ze eventueel op smaak. Voeg nu de room toe en de sinaasappelschil en laat de saus nog enkele minuten koken terwijl ze geklopt wordt met de garde. Schenk de saus over de scampi en serveer meteen.