Ingrediënten:
1,5 dl port – 2 sinaasappels – 2 sjalotjes – 1/2 citroen – zout – cayennepeper – 40 gram boter – 40 gram bloem – 5 dl kalfsbouillon
Bereiding:
Maak de sjalotjes schoon en hak ze fijn. Doe ze samen met de port en een beetje tijm in een pannetje en reduceer dit tot de helft. Haal met een sambaltrekker van een halve sinaasappel de oranje schil weg en voeg dit toe aan de port, evenals het sap van de sinaasappels en van de halve citroen. Geef er wat zout en cayennepeper bij. Laat alles nog eens 10 minuten zachtjes koken. Maak ondertussen van boter en bloem een blanke roux. Verdun deze met de kalfsbouillon totdat er een gladde saus ontstaat. Laat deze 20 minuten zachtjes koken. Voeg dan het port- sinaasappelmengsel toe. Kook nog even in. Passeer de saus. Men serveert deze saus bij wilde eenden en ander veerwild.