Sambal goreng boontjes

350 gr sperziebonen
1 grote ui
1 uitgeperst teentje knoflook
1 theelepel sambal oelek
1 theelepel laos
1 theelepel bruine basterdsuiker
1 spriet sereh (citroengras)
1 laurierblad
2 dl dunne kokosmelk
zout

Was de boontjes, verwijder de uiteinden en snijd ze in stukjes van 4 cm.
Verhit de olie in een wok en fruit de uisnippers tot ze glazig zien.
Voeg de knoflook toe en schep alles opnieuw om.
Doe de sperziebonen erbij en bak alles onder voortdurend omscheppen 2 minuten.
Voeg de sambal oelek, laos, suiker, sereh en het laurierblad toe.
Schep alles goed om en schenk er de kokosmelk en 1 dl water bij.
Laat alles 8-10 minuten zachtjes koken.
Voeg daarna naar smaak zout toe.
Verwijder vlak voor het opdienen de spriet citroengras en het laurierblad.