Salade van sperziebonen met gepofte sjalotjes

Salade
12 langwerpige sjalotten - 500 g sperziebonen - 1 krop eikenbladsla

Warme bacondressing
6 plakjes bacon - 1 teentje knoflook - 0.5 tl kummel - 2 el rode wijnazijn - 1 el grove mosterd - 5 el olijfolie - zout en peper

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de sjalotten op de bakplaat en pof ze in circa 45 minuten tot ze heel zacht zijn en laat ze afkoelen.
Breek de sperziebonen en kook in circa 8 minuten gaar. Bak de plakjes bacon in een droge koekenpan krokant, haal ze uit de pan en laat ze afkoelen op keukenpapier.

Pel en hak de knoflook. Bak de knoflook en de kummel kort en blus af met de rode wijnazijn en mosterd. Haal de pan van het vuur en voeg de olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de bacon fijn en meng het door de dressing. Pel en halveer de sjalotten. Maak de sperziebonen en sjalotten aan met de dressing. Leg wat sla op de borden en de salade erop.