Salade van de Chef


Ingrediënten:
100 gram goudse kaas - 1 krop sla - 100 gram gepelde walnoten - 1 kippeborst - 4 eetlepels olie - 1,5 eetlepel azijn - 1 theelepel mosterd - zout, peper - 1 bouillonblok - 100 gram gekookte ham

Bereiding:
Pocheer in wat bouillon van een blokje de kippeborst 15 minuten. Haal ze uit de bouillon en laat afkoelen. Was de sla zorgvuldig, gebruik alleen het hart. Snij de kip, de ham en de kaas in juliënne van 2 cm lang. Hak de walnoten grof. Doe mosterd, peper en zout in een slakom. Voeg de azijn toe en meng het goed. Werk de olie er door onder flink kloppen met de garde. Voeg hier nu alle in juliënne gesneden ingrediënten bij en de walnoten. Meng het goed. Snij de sla in juliënne. Meng deze vlak voor het serveren door de rest. Op deze salade kunt u de volgende variant aanbrengen: Vervang olie en azijn door 3 eetlepels slagroom en het sap van een halve citroen. Voeg bij het mengsel een in zeer kleine stukjes gesneden appel.