Salade Brimont


Ingrediënten:
4 mooie aardappels - 6 artisjokbodems - 100 gram garnalen - 12 grote garnalen - 50 gram zwarte olijven - 4 eieren - 1 glas droge witte wijn - 1/2 citroen - peterselie - 1,5 dl mayonaise - cayennepeper - kerrie - zout, peper

Bereiding:
Was de aardappels, maar schil ze niet. Kook ze een half uur in gezouten water. Kook de eieren in tien minuten hard. Spoel ze daarna af onder de koude kraan. Schil de aardappels en snij ze in brunoise. Breng de wijn aan de kook. Giet deze over de nog warme aardappels. Strooi er zout en peper over en laat ze koud worden. Snij de artisjokbodems in brunoise. Hak de peterselie fijn. Haal de pitten uit de olijven. Pel de eieren en snij ze in kwarten. Voeg een lepel kerrie bij de mayonaise en voeg ook wat cayennepeper er bij. Meng de aardappels, artisjokbodems, peterselie en garnalen met de helft van de mayonaise. Leg de salade in een glazen kom. Decoreer de oppervlakte met de rest van de mayonaise, de olijven, de parten ei en de grote garnalen. Serveer goed koud.