Ingrediënten:
1 bosje cresson – 1 ui – 1 wortel – 1 kruidnagel – 1 takje tijm – 1 blaadje laurier – peterselie – 600 gram contrefilet – zout, peper – 1/4 liter béarnaisesaus
Bereiding:
Maak de ui schoon, en piqueer ze met de kruidnagel in, maak de wortel schoon en snij ze in stukken. Breng drie liter water aan de kook in een hoge pan, voeg de schoongemaakte groenten erbij, een takje tijm, een blaadje laurier en wat peterselie, zout en peper. Laat het een half uur koken. Bind om het stuk vlees een touwtje en zorg dat er een eind touw aan een kant overblijft, zodat men het vlees vertikaal aan het touwtje kan hangen. Laat het vlees aan het touwtje in de bouillon zakken, zodat het vlees nergens de kant of bodem van de pan raakt. Leg een houten lepel over de pan en bind hieraan het touwtje vast. Wanneer U het vlees saignant wenst, laat U het 15 à 20 minuten zachtjes koken. Was ondertussen de cresson. Haal het vlees aan de lepel uit de bouillon, laat het uitlekken en snij het in 4 plakken. Leg deze op een voorverwarmde dienschaal, omring ze met de cresson en geef er kleine frietjes bij met béarnaisesaus.