Runderrollade met Champignons


Ingrediënten:
800 gram runderrollade - 100 gram boter - 1 ui - 400 gram champignons - 1/2 wortel - 1 blaadje laurier - 10 gebroken peperkorrels - 1 takje tijm - 2 blaadjes foelie - 20 gram bloem - 1 dl bouillon - 1 dl madera

Bereiding:
Smelt de boter in een ovenvaste schaal en sauteer hierin de rollade snel aan alle kanten bruin. Schuif dan de schaal in een oven van 220 graden C. en laat ze 25 minuten braden. Schil de ui en hak ze fijn. Maak de wortel schoon en snij ze in brunoise. Maak de champignons schoon. Haal het vlees uit de oven en houd het warm. Fruit de ui en wortel in de braadboter. Voeg er de peperkorrels bij en de tijm, foelie en laurier. Als de ui begint te kleuren voegen we de bloem toe en laten deze meebruinen. Deglaceer met wat bouillon en de madera. Laat de saus nog even koken en passeer ze dan door een zeef. Doe er nu de champignons bij en laat nog even koken. Snij de rollade in dikke plakken, leg ze op een voorverwarmde schaal, schenk er de saus over en serveer.