Runderrib van het bloemenmeisje


Ingrediënten:
800 gram fijne rib - 150 gram boter - 200 gram wortelen - 2 dl bouillon - 100 gram meiraapjes - peper, zout - poedersuiker - 300 gram aardappelen - 1 klein bloemkooltje - peterselie - 200 gram haricots verts

Bereiding:
Schil de groenten, was ze en laat ze uitlekken. Snij de aardappels, wortels en meiraapjes in kleine bolletjes. Doe in twee kleine pannetjes wat boter en smelt deze. Als ze begint te kleuren doen we in het ene pannetje de worteltjes en in het andere de meiraapjes en laten ze onder roeren bruin worden. Doe dan in elk pannetje een halve eetlepel poedersuiker, een halve dl bouillon, wat zout en peper en laat op zacht vuur koken totdat het vocht geheel is opgekookt. Schud af en toe met de pannetjes. Snij de haricots verts in kleine stukjes en kook ze in wat water met zout. Doe in een volgend pannetje weer wat boter en sauteer hierin de aardappeltjes bruin op zacht vuur. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook deze in wat gezouten water. Smelt 50 gram boter om er het vlees mee in te smeren. Leg dit op een treeftje boven de braadslee in een oven van 220 graden C. en laat het daar 25 minuten. Draai het halverwege om en doe de rest van de bouillon in de braadslee. Was de peterselie en hak twee eetlepels fijn. Leg het vlees op een voorverwarmde dienschaal, garneer het met de groenten, schenk er de rest van de gesmolten boter over, strooi er de peterselie over en geef het braadvocht als saus in een sauspan erbij.