Roti met dhal

200 gr gele spliterwten
3 teentjes knoflook
2 theelepels komijnzaadjes
400 gr bloem
2 theelepels bakpoeder
2 theelepels zout
± 2 dl water

Week de spliterwten een nacht, kook ze de volgende dag in ± 25 minuten gaar en laat ze afkoelen.
Maal de erwten met 1 theelepel zout, de knoflook en de komijn in een keukenmachine fijn.
Meng de bloem met het bakpoeder en de rest van het zout.
Maak in het midden een kuiltje, schenk het water erin en kneed tot een glad deeg.
Vorm er balletjes van ter grootte van een ei.
Druk ze plat, leg wat erwtenmengsel in het midden, druk het goed aan en rol ze uit tot een pannenkoek.
Verhit de rotiplaat (of een koekenpan met een dikke bodem) en smeer hem in met een mengsel van boter en olie.
Bak de roti's goudgeel en gaar (ze staan dan een beetje bol).
Roti wordt gegeten met masala kip en kouseband.